30 Nisan 2012 Pazartesi

Dalgıç Nedir nasıl olunur Dalgıçlık Kursu

Su Altı Dalgıçlığı Eğitimi


 

Sualtı güzelliklerinin cazibesine dayayanamayanlar için ister hobi ister profesyonel (endüstriyel ) dalgıçlık olsun dalıçlık mesleği gerçekten de hem parasal hemde işin güzelliği açısından çok çazip ve yeni trend
Bu kariyere yeni başlayacaklar için önce scuba dalgıçlığı eğitimin alınması  sanayi dalgıçlığı unvanını almalarına yetiyor. Türkiyede bu tür hizmet veren çok fazla değildir. 200 -250 arası profesyonel diyebileceğimiz  dalgıç sayısı var. Bu profesyonel biriside İbrahim UYSAL  kendisini Kısaca tanıtacak olarsak. yaklaşık 10 yıldır profesyonel dalgıçlık yapan uzman dalgıç ibrahim uysal  kariyerine halen piyasada bulunan özel şirketlerde uzman dalgıçlık yapmaktadır. Sizde Profesyonel dalgıçlık yapabilirsiniz.
Uzman dalgıçlık  her geçen gün su altı şirketlerininde artmasıyla sanayi dalgıçlığına duyulan ihtiyaç günden güne artmaktadır.  Sanayi dalgıçlığı hizmeti veren şirketlerden birinin de sahibi olan ibrahim uysal  www.dalgic.gen.tr  sitesinden  uzman dalgıçlık eğitimi vermektedir. Uzman dalgıçlık kursalarının genel amacı  eğitimleri ile piyadaki sanayi dalgıçılığı açığığının biraz daha giderilmesi ve kalifiye  uzmanlar yetiştirmektir.
Dalgıçlık Ücretleri yüksek
Dalış eğitimini bitiren ve sanayi dalgıçı unvanı kazananlar. Çalışma alanları oldukça geniş bir sektöre adım atmış olurlar. Sanayi dalgıçlığı sektöründe barındıkları iş olanakları su altnda gemi onarımı, survey çalışmaları, su altı arama hizmetleri su altı boru hattı döşemesi, elektrik santral döşeme vb…
Dalgıçlık Ücreti projelere göre değişmektedir. dalgıçlar hava ile ddadklarında 150-200 dolar gaz ile daldıkların da ise 250-300 dolar arasında günlük ücretler almaktadrlar. Yurt dışı işlerde ise aylık üzerinden anlaşma yapılmaktadır 4000 dolar ile 8000 dolar arasında değişmektedir. Türkiyede iş olanakları olduğu gibi yurt dışı çalışmalarıda oldukça fazladır. Uzman dalgıçların tüm masrafları dalgıç kiralayan firma tarafında tamamı karşılanmaktadır.
Sanayi dalgıçlı için bazı şartlar öngörülmektedir. 18 yaşını doldurmak ve 40 yaşından güm almamış olmak gereklidir. Profesyonel su altı dalgıçlığı yönetmeliğe göre sağlık durumunda hehangi bir problem olmaması gerekmektedir. Türk vatandaşı olamak gerek , en az ilkokulu bitirmiş olmak. Bu ve tüm bu bilgilerin belgelerinin eksiksiz tamamlaması gerekmektedir. Bu uygun şartları taşıyan herkes Su altı dalgıcı olabilir.
Su altı dalgıçlık eğitimi  başlangıcı scuba dalgıçlığı sporuna olan ilgi ve istek fazlasıyla artınca türkiye de dalgıçların sayısında da artma meydana geldi. Bu sepepten birinci seviyeyi bitirmiş olan dalgıçlar. Hemen ikinci seviyeden eğitime başlayabiliyor. İkinci  seviye eğitimini bitiren dalgıçlar 30 metreye kadar olan  yurt dışı işlerinde rahatlıkla çalışabiyorlar. Üçüncü seviyeyi bitiren dalgıçlar açık deniz dalgıçlığı ünvanına sahip oluyorlar ve 50 metreye kdar dalabiliyor, derin sularda çalışabiliyorlar.
Eğitim ücretleri seviyeye göre değişiklik gösteriyor. Eğitim ücreti  birinci seviye dalgıçlğı  için 2 bin 500, ikinci seviye ve üçüncü seviyelerin her biri için dört bin 500 euro ödeniyor. Bu eğitimleri  veren kurslardan biri olan www.dalgicgen.tr Dalış Eğitmeni İbrahim Uysal, sualtı sanayi dalgıçlığının her  zaman iş olanağı olan ve dünyanın heryerinde fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir meslek olduğunu söylüyor. Sanayi dalgıçlığının popüler ve her zaman  ihtiyaç duyulan bir meslek olduğunu söyleyen ibrahim uysal , geçen yıl düzenlenen kursun mezunlarının tamamının iş bulduğunu belirtiyor. Bu sektör artıkça hezaman yaşamını dalgıçlık yaparak sağlayan tüm  profesyonel dalgıçlara gereksinim aynı oranda artıyor. İstihdam açığı nedeniyle işsizlik problemlerinin hiç yaşanmadığı sanayi dalgıçlığı, eğitimlerinde başarılı olmak için özel yetenek gerekmiyor. Ancak bu meslekte başarılı olmak için denize çok sevmek maceracı olmak fazlasıyla gere


http://dalgiclikkursu.wordpress.com/category/dalgiclik-kursu/

1 yorum:

  1. Adı geçen dalgıç arkadaşımız 2012 yılında antalyada bir kaza sonucu hakkı rahmetine kavuşmuştur Allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil